Kanat ja korvikkeet

WP_20160313_030Pääsiäinen on kanojen ja tipujen kulta-aikaa. Söpöt tiputarrat pääsevät koristamaan pääsiäiskortteja ja kanat keikistelevät mainoksissa. Tämän vuoden virpomisoksien ohjeissa esitellään niin hienoja raaka-aineita, että ihan hirvittää. Metsälintujen höyheniä ja sävy sävyyn taiteltuja pikkuorigameja. Eikö monenkirjava pajunoksa enää kelpaa…? 

Aasinsiltaa pitkin päästään broilerin syömiseen. Siihen on nykyään useita vaihtoehtoja. Kasvisruokapäiväksi poimittiin pakastealtaasta quorn-pussukka ja valmistettiin siitä ateria. Valmistajan mukaan:

Quorn-tuotteet on valmistettu mykoproteiinista. Mykoproteiini sisältää luontaisesti vähän tyydyttyneitä rasvoja ja paljon proteiinia sekä kuitua. Quorn-tuotteissa on lihan maku ja koostumus, joten ne ovat erinomainen ratkaisu, jos haluat vähentää lihansyöntiä tai valmistaa terveellisempiä versioita arkisista suosikkiruoistasi.

Mykoproteiini. Kaikkea on kokeiltava.

WP_20160313_013

Hyönteisruokailua esiteltiin jo Strömsössä. Sattumalta jakso tuli katsottua Areenasta juuri, kun oli syöty quornia. Vaikka hyönteisten lisääminen ruokiin ei Gingerin mielestä kuulosta mitenkään ällöttävältä, tuli matojen kiemurtelua katsellessa hieman huono olo. Jo tätä kirjoittaessa ilme on aika hapan. Kun eiväthän esimerkiksi katkaravut mitään sen ”fiksumpaa” syötävää ole, kun oikein miettii. Tai elokuiset mökkirannan ravut. Oikeilla mausteilla ja valmistustavoilla maistuvat ötökätkin varmasti hyviltä, saatikka että ne on hienonnettu vaikka jauhojen sekaan tunnistamattomaksi.

Sinänsä hupaisaa, että ötökkäkammoa voisi jatkossa helpottaa syömällä niitä.

No mutta siihen quorniin vielä. Kotimaisuutta ei tällä ruualla nosteta kasvuun, raaka-aineista taisivat vain sipuli ja rypsiöljy olla suomalaista :(. Viikkoruokalistalla oli seuraavana päivänä lähempänä tuotetut elintarvikkeet.

WP_20160313_032

Netistä bongattiin kastikkeelle perusmausteet: sipuli, valkosipuli ja curry.

WP_20160313_015

Pakkauksen ohjeen mukaan 15 minuuttia kypsennetyn quornin sekaan lisättiin ananasta ja pakastemaissia sekä kookosmaitoa. Suolaus maun mukaan. Limetinlehti olisi voinut muhitella kastikkeessa pidempään.

WP_20160313_019

Ruokailijoilta ei tullut vastalauseita ja varsin lähellä broilerkuutioita koostumuskin oli. Syödäänkö toistekin? Todennäköisesti. Ainakin tämän valmistus arkiruuaksi on nyt tuttua. Vakiovieraaksi viikkolistalle se tuskin pääsee vielä tämän vuoden aikana.

Sen verran Kotopuolessa aidoista tipuista tykätään. Koristeena ja ruokana.

WP_20160313_025WP_20160313_030

 

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.