Saariston herkkuja salaattipedillä

Elokuvateatteri Niagaran ravintolassa oli viime talvena listalla halloumisalaatti, jonka ohella tarjoiltiin saaristolaisleipää. Ajatus testata yhdistelmä kotikeittiössä on kytenyt siitä asti. LinnaJazzin päätöskonsertin piknikille salaatti sopi mainiosti.

image

Vuonankaalin ja rucolan lehtiin sekoitettiin sitruunaöljyä. Paahdetut pinjansiemenet ja muutamaan palaan hienonnetut herneenpalot lisättiin mukaan.

Kun nurmikentältä oli sopiva paikka vallattu, pöytä katettu ja musiikkia hetki kuunneltu, annosteltiin salaatti lautasille. Salaattipedille nosteltiin vesimelonikuutioita, sekä paistettu halloumi ja sitruunaöljyssä paistetut saaristolaisleipäkuutiot. Suomalainen saaristoherkku toimi makeana parina kyproslaiselle suolaiselle juustolle.

image

Jälkiruuaksi termarista kahvit ja matkan varrelta kyytiin poimittuja pallodonitseja.

Kyllä näillä eväillä ja sunnuntaisella säällä & seuralla voisi alkaa ihan Jazzien vakikävijäksi!

Kategoria(t): Herkkuhetket Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.