Rahkapullat sitruunatahnalla

WP_20160323_009Taannoinen haahuilu marketin hyllyjen välissä poiki muutaman heräteostoksen. (Pahuksen remontin vuoksi kauppalista on kirjoitettu aina väärään järjestykseen ja osa ostoksista jää tekemättä, kun ei vaan löydy kohtuullisessa ajassa. Vessapaperit maitohyllyjen luona, jogurtit ja makaronit vastakkain, jepjep. Mutta tämän ansiosta löydettiin siis muutama herkku.)

Lemon curd -purkki oli yksi niistä. Sitä voisi tehdä itsekin, mutta tämä kaupan versio säilyy pidempään – myös herkkuhiiriltä.

WP_20160323_003

Näiden rahkapiirakoiden juju oli siinä, että tavallisesta pullataikinasta tehtyjen pohjien päälle lusikoitiin ensin lemon curd -sitruunatahnaa ja vasta sitten rahkaa. Rahkaa ei maustettu sitruunan kuorella tai mehulla vaan siihen sekoitettiin vain sokeria, rusinoita ja pieni kananmuna.

WP_20160323_004

Pullataikinasta tehtyihin rahkapiirakoihin sisältyy aina riski, että ne kohoavat vasta uunissa ja rahka valuu pellille. Näinhän siinä pääsi käymään. Koneella tehty pikkutaikina ei lämmennyt kunnolla ja pullat jäivät pieniksi. Uunissa näytti vielä viimeiseen asti, että kyllä se täyte pysyy. Mutta ei. Lemon curd taisi toimia oikein liukumäkenä ja rahka roikkui piirakan reunoilla.

Moni työvaiheista oli muuten pikkuapulaiselle sopivaa puuhaa.

WP_20160323_006

Mutta annas olla, kun piirakat olivat sopivasti jäähtyneet ja kahvinkeitin porpotteli päiväkahvia, niin rahkapiirakat olivat erittäin herkullisia. Leipurit olivat oikein tyytyväisiä.

WP_20160323_009

Kaikenlaiset sitrusohjeet ovat Gingerin intohimo ja silloin tällöin on pakko saada jotain kirpakkaa. Onhan esimerkiksi lime maailman ihanin hedelmä tuoksunsa, ulkonäkönsä ja makunsa suhteen. Viime viikolla saatu vinkki kokeilla näitä lime-mustikka -pannareita täytyy pistää korvan taakse. Kotopuolesta ei löydy reseptin eksoottisempia ainesosia, mutta makumaailman voisi yrittää tavoittaa kotoisemmassakin pannaritaikinasa.

ps. Muita heräteostoksia samalla reissulla:

  • Maapähkinävoipurkissa näkyy myös pikkuiset maistelun jäljet. Satay-kastikkeeseen täytyy löytää raikkaampi ohje. Säihkis, joko löysit hyvän ohjeen?
  • Spelttirouhepaketti tyhjeni parilla kokkauskerralla. Hyvä riisin korvike. Ruskean värinsä puolensa tuo mieleen kainuulaisen talkkunan, mutta maku on paljon pehmeämpi. Jatkoon.
  • Sämpylöiden leivontaa täytyy taas rueta reenaamaan. Tattarileseet ostettiin sitä silmällä pitäen. Osan leseistä voi tupsauttaa itsetehtyyn mysliin. Joka muuten paranee vaan kerta kerran jälkeen, koska paistoaikaa on pidennetty ja mysli saa paahtua sammutetussa uunissa. Hunaja taisi viimeksi ihan karamellisoitua, ja mysli alkoi muistuttaa kaupan muromysliä. Herkkua.
Kategoria(t): Aatostelu, Leivonta, Pikkukätösin Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.