Aatostelua askartelusta

InstagramCapture_a3024d72-a6df-47a0-ad44-fc0bd3fc765aAskartelu oli kyllä kuluneen vuoden paras retrojuttu. Askarreltuahan on tullut koko lapsuus, mutta miksi se jäi unohduksiin? Vain pakolliset joulukortit aikoinaan, jotka yleisön pyynnöstä lakattiin tekemästä itse. Muidenkin korttien teko on jäänyt. Ystäväpiiristä kun löytyy oikea korttimestari, niin rima on korkealla.

Pikkuapulaisen kanssa tehdyistä töistä nyt voi tietysti aina selittää, että ”lapsi teki”.  Samalla tulee kyllä toteutettua luovempia 😉  ja yksinkertaisempia askarteluja ja se ei ole yhtään huono asia se.

Lapsista ja joulukorttiaskartelusta tulee mieleen joku pakinoitsija, joka kertoi koko hommassa rasittavinta olevan se, että lasten jo kyllästyttyä ja kirmattua leikkimään, joutuu äiti tekemään loput 35 korttia niin, että se näyttäisi lapsen tekemältä.

Lyhytpinnaiselle ihmiselle askartelu on ihan parhautta, koska useimmat työt valmistuvat yhdessä hetkessä ja vieläpä suht edullisin raaka-ainein. Askartelu taitaa olla sellaista käsillä tekemisen lätynpaistoa. Aina onnistuu – kankean alun jälkeen – ja lopputuloksista on iloa lähipiirillekin. Jos ei ole iloa, todisteet on helppo hävittää.

Askartelun huippuhetkiin kuuluu, jos voi askarrella yhdessä. Vaikka kummitytön tai ystävän kanssa. Opetellaan jotain vaikealta näyttävää. Opetetaan ideoita eteenpäin. Keksitään yhdessä uutta. Vietetään laatuaikaa.

Sitten vielä tämä ihanuus, että netti tursuaa askartelublogeja. Muitakin kuin niitä, jossa hommataan kassillinen sponsoroivan askartelukaupan tuotteita ja kiinnitetään niitä mahdollisimman monta päällekkäin. (Sorry kyynisyys…) Askarteluideoita on keksitty ihan tavallisista tarvikkeistakin, kaikesta sellaisesta mitä laatikkoon on tullut säästettyä. (Tai vessapaperihylsyistä, joita ei Kotopuolessakaan säästetä laatikkoon. Sentäs.) Sellaiset blogit miellyttävät Gingeriä suuresti. Nyhjää tyhjästä -mentaliteetilla.

Ensi joulua varten säästetään malliksi paperitähti ja sydänketju. Alennusmyynnistä hamstrattiin jo pari juttua ”ihan varalta, jos tulis kortteja tehtyä”. (Toim. huom. Ne olisi kyllä syytä ideoita ja toteuttaa lokakuussa, jotta olisivat aidosti rakkaudella tehtyjä.)

Sitä ennen ehditään vielä tekemään monen monta väkerrystä.

Täältä tullaan, tuunaus- ja askarteluvuosi 2016!

 

WP_20151017_006

ps. Kotopuoleen lisättiin uusi kategoriakin tätä varten: Askartelu. Siitä se lähtee.

Kategoria(t): Aatostelu, Askartelu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.