Feta-kesäkurpitsa -lihapullat

Kesäkurpitsan valtakautena sitä lisätään liki jokaiseen ruokalajiin, onhan se siihen mitä parhain raaka-ainekin.

Raastettu kesäkurpitsa korvasi tässä lihapullataikinassa nesteen muistaaksemme kokonaan. Korppujauhot, punasipulikuutiot, mausteet ja kananmunat (2 kpl 800 g jauhelihalle) normaaliin tapaan jauhelihan tueksi.

Lihapullamassasta muotoiltiin pullia, joiden kunkin sisään piilotettiin reilun arpakuution kokoinen fetapala. Kypsennys uunissa. Sinapilla ja pippurissa maustetussa kermakastikkeessa tarjoiltuna nämä lihapullat olivat juhlaruokaa.

Lihapullat fetatäytteellä

Loppu taikina paineltiin ohueksi levyksi uunipellille. Pinnalle ripoteltiin vielä korppujauhoja. Mummun vinkki on kiva – mureke kypsyy tosi nopsasti ja paistopintaa on paljon enemmän kuin paksussa murekemöhkäleessä.

Murekelevy

 

Viimeiset murekeneliöt syötiin muuten paahdettujen maalaisleipäviipaleiden välissä. Murekeviipaleet kuumennettiin paistinpannulla. Leivän väliin siveltiin hyvää sinappia ja sujautettiin juustonkanttia.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.