Koskenlaskijan pusu

Hiivaleipätaikinaa kaulitsemassaSarjassamme ”Nyhjää iltapala tyhjästä” esittelyssä suolaiset pusut. Tosin melko kuivakkaat ja kapoisat pusuhuulet näistä tuli, kun vertaa vaikkapa tähän kuvaan oikeista pusu-leivonnaisista. 

Perushiivaleipätaikinaan lisättiin summittaisesti kauraleseitä ja ruisjauhoja. Komeasti kuivahiivalla kohoamisen alkuun päässyt taikina joutui tunniksi jääkaappiin odottamaan, kun olikin asioita hoidettavana.

Taikinasta kaulittiin rennot lätyskät, joille sipaistiin tomaattipyrettä. Olisihan ne voinut nätistikin leikata, halutetessaan.

Muotilla kauniimpia

Ohuen ohut kinkun siivu ei juuri maistunut. Voimakas Koskenlaskija pelastikin tämän jutun. Pizzamaustetta ripsaus päälle ja lätyskä nipisteltiin kiinni. Täytteeksi sopinee varmasti moni muukin jäkaapista löytyvä, jotakin voimakkaampaa juustona tai leikkelemakkarana ja vaikka tuoretta tomaattia viipaleina.

Täytettä

Pizzamausteellekin käyttöä

Kohotella ei maltettu kauaakaan, kun nälkä jo kaihersi. Pusut olivat uunissa 225 asteessa noin 20 min. Lounaalta jäänyt salaatti tykö, niin vatsat saatiin täyteen.

Valmis pusu

Kategoria(t): Leivonta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.