Kasvistelua

Kotopuolessa aletaan palataan normaaliin työrytmiin ja ruokailijoitakin näkyy pöydän ääressä silloin tällöin. On palkitsevampaakin kokata, kun ruoka nautitaan heti tuoreeltaan, eikä mikrorasiasta seuraavana päivänä. Kuivettuneita kökkäreitä on nähty tänä syksynä laittoman paljon.

Varovaista paluuta on tehty yllättävän kasvispainotteisesti. Kesäkauden jälkeen on tullut ostettua aiempaa enemmän vihanneksia. Muistuipa tänään mieleen taas Luomulaatikkokin.

Viime viikonloppuna kauppareissu suuntautuikin äkisti Lidliin. Lidlihän yrittää paraikaa muuttaa mainettaan kauppana, josta ei voi ostaa kaikkea tarvittavaa vaan täytyy piipahtaa toiseen kauppaan ostamaan ”loput”. Tähän pyritään mm. paistopisteiden avulla. Hmm… Tuore leipä ei ehkä ole ollut painavin syy jättää Lidlissä käynti väliin, kun on ollut tarkat ostoslistat. Jos on valmis luopumaan suosikkimerkeistään ja parista ennakkosuunnitelmasta, saa sieltäkin kerättyä ainekset henkensä pitimikseen. Nyt ostettiin epätavallisen paljon vihanneksia, jotka ovat Lidlissä aina mukavan laadukkaita.

Mitään terveysruokaa ei todellakaan tehty, vaan ruokia höystettiin reippaasti juustolla ja lihallakin. Välillä piti saada kunnon burgerit lihantuskaan.

Halloweenin väriseen bataattisosekeittoon lisättiin kurpitsaakin. Mustaleima-sulatejuustosta ja pähkinöistä haettiin särmää.

Monessa blogissa hehkutetut ruusukaalit eivät vielä säväyttäneet. Sitruunamehua, hunajaa, öljyä, suolat& pippurit pintaan ja uuniin paahtumaan. No, nämä pälkäneläiset lähi-ruusukaalit maistuivat edelleen kaalilta.

Kurpitsalohkoille samainen käsittely ilman sitruunamehua taas sopi mainiosti. Ihanan makeita ja pehmeitä lohkoja pestolla maustetun pakastekalan lisukkeeksi.

Pihvitomaatit täytettiin aiemmin ruskistetulla sipuli-jauhelihaseoksella nopeaksi arkiruuaksi. Päälle reilusti juustoa. Tomaatit olisivat saaneet muhia uunissa pehmeiksi, ensi kerralla sitten.

Avokadon kuoret saivat saman täytteen ja avokado-kuutioita lisäksi. Sinileima-emmental suli nätimmin uunissa.

Ja onhan purkkiananaskin hedelmää :) Burgereista tuli tuhdit. Mutta omatekoiset sämpylät teki näistäkin kotiruokaa.

Kategoria(t): Aatostelu, Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.