Brunssilla sateisena sunnuntaina

Ohijolkottelevat puolimaratoonarit eivät ainakaan vähentäneet ruokahalua, kun pieni seurue kerääntyi Laukontorille ravintola Wistub Alsacen markiisin alle ripsuvaa sadetta pakoon. Rohkeasti sisälle vaan ja brunssin kimppuun. 

Koska oli vaikea päättää, aloittaisiko ruokien maistelun makeista vai suolaisista, kauhottiin ensin lautaselle kermaista tomaattikeittoa. Ei ihan tyypillinen sunnuntain aloitus. Mutta keitto oli hyvää ja loppuviimein Gingerin suosikki. Cocktail-karjalanpiirakat olivat rapeita, myös kakkumainen leipä sai kehuja.

Suolaiset herkut koostuivat muun muassa perusleikkeleistä, erilaisista suolaisista piirakoista (kurpitsapiiraan mausteet veivät ajatukset piparkakkukauteen), broilerpateesta etikkaisine lisukkeineen ja bratwurstista kerma-juustoperunoiden kera. Sipuli-tomaatti -hilloke oli miellyttävä tuttavuus.

Hedelmäsalaatti, mangorahka ja marjapiirakka vastasivat makeasta puolesta, homejuustot ja croissant välimaastoa.

Kahvia sai pumpata termoksesta vapaasti, samoin tuoremehut oli vapaasti otettavissa. Ahkerasti suositeltu kuohuviinilasillinen kyllä kieltämättä juhlisti brunssia.

Henkilökunta oli paikalla selvästi asiakkaita varten, eikä apuamme tarvittu edes tiskaamiseen. Kortilla maksaminen kun ei toistuvista yrityksistä huolimatta onnistunut maksupäätteen sylkiessä HYLÄTTY-kuitteja. Seurueen rahamies pelasti onneksi tilanteen pikaisella käteislainalla.

Kategoria(t): Ravintolat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.