Saaristolaisleipäsalaatti

WP_20160620_014Juuri kun koko kevään jatkuneet ”salaattipedille tomaattia ja kurkkua” -tarjoilut alkoivat tursuta korvista, tuli kesä ja syy korvata kokonainen ateria salaatilla. Oikealla salaatilla. Annoksella, jossa on makuja ja ideaa. 

Säihkiksen bongaamien vegereseptien kuvia kuola valuen katsellessa ideapankki oli kuitenkin tyhjä, eikä mitään uutta tuntunut syntyvän Kotopuolen keittiössä. Onneksi laatikosta kolahtaa (useimpina aamuina) Aamulehti ja kerran viikossa mukanaan hyvät ruokasivut. Ensin ihastuttiin kaaliresepteihin, maanantai-iltana hyödynnettiin nurkissa sopivassa pyörivä saaristolaisleivän kantti.

 

 

WP_20160620_015

Alunperin perunan ja kylmäsavulohen kanssa tarjottavaksi ehdotettu saaristolaistahna muuttui salaatiksi näin:

WP_20160620_010

Saaristolaisleipä ja kylmäsavulohi kuutioitiin, ruohosipuli pätkittiin. Kastikkeeksi pari ruokalusikallista kermaviiliä ja turaus majoneesia. Teelusikallinen dijon-sinappia, mustapippuria ja ripsaus suolaa. Sekoitetaan. Sitruunamehua turistaa joukkoon se,  kellä on.

WP_20160620_013

Annoksen kasaus aiton ysärityyliin, niitä kurkkuja ja tomaatteja unohtamatta :D.

WP_20160620_012

 

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.