Kasviksia & kananmunia

WP_20150813_003Muutamastakin blogista on tällä viikolla bongattu lause ”nyt kannattaa syödä kasviksia, kun ne ovat parhaimmillaan”. Kotopuolessa kasviksien käyttö lisääntyy syksyisin, suurelta osin oman ”sopimusviljelijän” sadon myötä. Kummasti monipuolistuu patojen, keittojen ja salaattien vihannesosuus. Onhan sitä ennenkin, ainakin aiottu jos ei muuta 😉

Yhtä lailla täytyisi taas rohkeasti avata maustekaapin ovi ja katsoa vähän pidemmältä, hyllyn etureunassa hartiat leveinä seisovien suola- ja pippurimyllyjen taakse. Kokeiltavat vinkit saa vaikkapa kahvipöytäkeskusteluissa. Täysjyväohran sekaan maltillisesti lisätyt kuivattu inkivääri ja kurkuma yhdessä kookosmaidon kanssa saivat tyytyväisiä nyökkäilyjä haarukallisten välissä.

Tomaatti sai taas pienen arvonkohotuksen tämän myötä:

WP_20150813_003

Että kun ihan vaan arkisia kesäkurpitsaa ja tomaattia kuutioi pannulle, kypsentelee tomaatin mehussa ja lisää suola&pippuriparivaljakon lisäksi balsamicoa ja hunajaa, niin jopas alkaa tomaattikin maistua.

WP_20150813_004

Kypsyttyään kaivetaan kananmunille pienet kolot ja hyydytellään keltuaisetkin oman maun mukaiseksi – ei kuivaksi kuitenkaan. Hitaasti ja maltilla.

WP_20150813_006

Lopuksi juustoraastetta päälle. Mitä voimakkaampaa, sen ihanampaa. Tavallinen pizzajuustoraaste käy näin arkena. Pippuria vielä pinnalle ja kananmunillekin suolahippuset, jos tahdot. Tuoreet yrtit? Kyllä vain, anna mennä.

WP_20150813_008Varoituksen sana lienee paikallaan. Tästä ei ehkä riitä kellekään muulle.

 

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.