Mangojäätelöä

WP_20150524_025Yksi pieni vilkaisu Jamien 30 minuutin aterioita -ohjelmaa tv:stä ja haksahdettiin heti. Niin helposti näyttävät monipuoliset ateriat jopa jälkiruokineen tuolta kikkarapäältä syntyvän. Pitkän tauon jälkeen Jamie-inspiraatiolla pyöräytettiin mangojäätelöä.

Tai saako tätä jäätelöksi sanoa, kun ei ole kermasta tehtyä? Terveellisen herkun kategoriaan tämä voidaan varmasti laskea.

Ohjetta ei Jamien sivuilta nopsalla haulla löydy ja eipä ole tarkkaa ohjettakaan muistissa. Mutta näin se jotenkin meni:

  • jäisiä mangokuutioita paketillinen
  • maustamatonta jogurttia reilu desi
  • hunajaa lusikallinen (tai jonkinlaista sokeria)
  • sitruunamelissaako se Jamie siihen laittoi vai muistetaanko väärin? Kotopuolessa ei ollut sitäKÄÄN yrttiä.

WP_20150524_022

Monitoimikoneen terällä ainesten hienonnus. Varsin sulavaista on tämä herkku. Partaukon jogurtista kokeillaan ensi kerralla. Kenties se toisi pientä kermantapaista koostumusta. Mangojen kuurakin taisi vetistää jogurttia.

Hunajan kannattaa olla juoksevaa, se nimittäin jähmettyy jäisistä vieruskavereista.

WP_20150524_024

 

Herkku lusikoitiin rivakasti. Jamie taisi maistiaisen jälkeen laittaa kulhon pakastimeen hetkeksi odottamaan jälkiruokailijoita. Kotopuolessa unohdettiin loppusatsi sinne tuntikausiksi. Ei kannata, jäisenä se ei maistunut kyllä miltään. Että kaikki vaan kerralla kuppeihin ja lusikat heilumaan.

WP_20150524_025

Kategoria(t): Herkkuhetket Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.