Lämmintä fetaa ja ystävyyttä

WP_20150123_006Todellinen karvalakkiversio tuli tästä ystävälle perjantailounaaksi muodostellusta salaatista. Mutta laitetaanpa vinkki fetan lämmittämisestä uunissa jakoon. Tykötarpeet on sovellettavissa, ainakin jos pidät fetasta ja muu on salaatissasi sivuseikka :D.

Alkuperäinen violetin ja kaltaisen väreissä hehkuva salaatti löytyy osoitteesta http://www.lily.fi/blogit/suvi-sur-le-vif/punainen-salaatti-radicchio-salad. Nyt ostettiin se valmis salaattipussukka sieltä Lidlistä (ekaa kertaa ikinä) ja hokkuspokkus-katoamistempun tehneet veriappelsiinit korvattiin makeilla mandariineilla. Yrtit? Jep, ei ollut.

WP_20150123_004

Rypsiöljyyn uskovana käytettiin mieluummin sitä, josta saatiin samalla salaatinkastiketta. Jos haluat kastiketta paljon, lorottele sitä uuniin menevän astian pohjalle reilusti. Valkosipulin pari kynttä halkaistuna. Feta päälle ja uuniin pehmenemään.

WP_20150123_001

Vahdi. Pokka petti siinä vaiheessa, kun öljy kupli villisti, joten uuni sammutettiin. Valkosipulin tuoksu oli jo taattu. Olisiko juusto muuttunut sulavammaksi pidemmässä ajassa? Que sera, sera.

Lisää paahdetut, suolatut mantelit salaatin päälle viimeistään siinä vaiheessa, kun ruokailijat ovat jo viimeisissä suupaloissa!

Kuvan voit ottaa vaikka sen jälkeen….. Kröhöm.

Kategoria(t): Herkkuhetket Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.