Kaupattoman pääsiäispäivän pannu plus jälkkäri

PääsiäispannuKun asuu isommassa kaupungissa, ei tarvitse olla koskaan huolissaan kauppojen aukioloajoista. Jollei nyt ole käsveskaa tai ruohonleikkuria ostamassa. Harvemminpa niitä. Sunnuntaisin ainakaan. Kotopuolen lähietäisyydellä eli puolen kilometrin säteellä on tälläkin hetkellä auki kolme Siwaa, yksi K-extra, R-kioski, Teboil ja sitten vielä kellon ympäri ABC. Kilometrin säteeltä löytyy jo tolkuton määrä ruokaa myyviä paikkoja.

Pääsiäisenä ollaankin motissa kotona. Puolet suvusta jää tapaamatta. Harmillista. Pääsiäismaanantaina pohditaan, käydäkö kaupassa vai mennäänkö kaappien kätköillä. Kaivettuaan tämän kirjan taas esiin ja esipuheen luettuaan Ginger päätyy paistinpannuruokaan.

Kahden freelancerin pannu

Pekonifilettä (?) ja sipulia ruskistetaan paistinpannulla. Sen jälkeen pannulle kuumenemaan lisätään (pääsiäisen kunniaksi) kurkumalla värjättyä, eilistä täysjyväriisiä, keitettyä ja kuutioitua porkkanaa ja pakastemaissia. Mausteeksi rouhitaan pippurisekoitusta, merisuolaa maltilla ja muutama tupsaus jeeraa. Loput Hullujen päivien fetasta murustellaan valmiin pannun päälle. Valkosipulin varsista ei riitä edes koristeeksi…

Pääsiäispannu

Mausteista, suolaista ja hyvää. Maistuu nuhanenillekin. Jos jos ei maistu, voi maustamisessa lähteä itään tai etelään ja veivata nupit kaakkoon.

Pääsiäismaanantain ruoka

Jälkkäriksi huuhdellaan maustamaton jogurtti purkistaan maidolla ja soseutetaan sauvasekoittimella karviaisten, sokerin ja banaanin kanssa pirtelöksi.

Pupupirtelöä

Huomenna lompsitaan sitten ruokaostoksille.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.