Yleisön pyynnöstä: texmex-jauhelihakeitto

Nachoja ja jauhelihakeittoa Jo toistamiseen keiteltiin lounasvieraille tätä samaa keittoa.  Laitetaanpa ohje nyt tänne muistiin. Jauheliha oli ruskistettu etukäteen, mutta muilta osin keitto valmistui nälkästen vieraiden kierrellessä ympärillä suht nopeaan. Jälkkäriksi syötiin etukäteisjuhlien merkeissä kaakun tapaista. Kattilaan pistettiin porisemaan perunoita, ruskistettu jauheliha ja sipuli, puoli purkkia tomaattimurskaa ja kasvisliemikuutio. Vahingossa kaupan hyllystä napattu papupurkki sisälsikin punaisia papuja chilikastikkeessa. Papuja soosseineen lisättiin vain puoli purkillista, sillä jauhelihaan oli lisätty jo kuivattua chiliä suolaripauksen ja pippurin lisäksi. Loppuvaiheessa keittoon lisättiin pakastemaissia tuomaan makeutta.

Jauhelihakeittoa lisämaustein

Kattila pöytään ja ruokailijat puhaltelemaan ja lusikoimaan soppaa. Päälle maissimachoja rapsakaksi ja suolaiseksi lisukkeeksi. Creme fraicheakin on tähän lisätty, mutta nyt se jätettiin pois.

Nachoja ja jauhelihakeittoa

Kermat lusikoitiin nimittäin unelmatorttupohjasta lohkottujen palojen väliin. (Annosleivoksiksi tarkoitetuista paloista tuli aika reilut, mutta näin kukaan ei päässyt kursailemaan.) Kostutus omenamehulla ja muutama lusikallinen upeita, keltaisia lakkoja lisäksi. Päivänsankari sai muutaman kynttilän urakakseen. Sammutus onnistui kerralla ilman apuvoimia.

Unelmatorttua lakoilla

 

Kategoria(t): Arkiruuat, Leivonta Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.