Raastinrauta – välineurheiluako?

MummoraastinRaastinrautojen isoäiti on näppärä perustarvike. Opiskelijakämpänkin ensimmäisiä varusteita muistaakseni. Mutta nykyään tulee tartuttua pienempiin raastimiin.

RaastimetParmesanin raastaminen ei ole enää ainut, mitä näillä pöytämalleilla tehdään. Porkkanasta ja kesäkurpitsasta saa tosimehukasta salaatinpäällystä raastamalla. Pienimmällä terällä kesäkurpitsasta tulee jo liki sosetta, kypsästä päärynästä ihan varmasti.

Ja eipäs unohdeta monitoimikoneen raastinterää. Sillä surautetaan siististi isot satsit juures- tai kaaliraasteita.

Raastimen ylistyspuhe tuli mieleen eräänä arki-iltana. Ylijäänyt perunamuusi höystettiin pekonilla, kesäkurpitsalla ja persiljalla. Ilmeisesti kaksi kananmunaa, joissa oli yhteensä neljä keltuaista, vesitti aikeet perunapihvien paistamisesta. Suolalla ja pippurilla maustettu muusiseos lämmitettiin siksi isolla paistinpannulla, pohjan ruskistuessa. Parmesania päälle ja lautaselle, raasteella koristellun salaatin kera tottakai.

Perunamuusista pannulle

Perunamuusia pannulla

 

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.