Sitruunapesto-kierteet ja helppo halloumisalaatti

PähkinärouhettaPestoa on ennenkin piilotettu sämpylätaikinaan, mutta nyt käytettiin pikkuista vajaa purkillinen kaupan sitruunapestoa.  Muffinssipellissä peston öljy  valui kuturoiden pohjalle toimien voiteluna. Jälkikäteen mietittynä taikinanyyteistä olisi kannattanut asetella pellille sisarussämpylöiden tyyliin yksi leipä, josta murretaan pala kerrallaan. Smpylät olisivat siten olleet mehevämpiä.

Hiivaleipätaikina muodosteltiin puolikkaasta hiivasta, 3,5 desistä vettä, suolasta ja pelkästä vehnäjauhosta (tuntuman mukaan). Kunnolla kohonnut taikina kaulittiin kahdeksi levyksi ja rullailtiin pestotäytteellä tangoiksi.

Sitruunapestoa

Tangoista saatiin 12 sämpylää, jotka voideltiin kananmunalla ja päälle ripoteltiin karkeaksi ruohittua pähkinäsekoitusta. 200 asteessa sämpylöitä paistettiin kenties vartin verran…?!?

Pestokierresämpylät

Sämpylöiden kera tarjoiltiin halloumisalaattia. Aiemmin kesällä tämä tehtiin Kainuun juustoleivästä, joka myös paistuu pannulla mukavasti sulamatta olemattomiin. Siten saa reilusti vähempisuolaisia sattumia salaattiinsa.

Nyt liotettiin kuitenkin kyproslaista Pirkka-halloumia ja paistettiin viipaleet ilman rasvaa pannulla, kunnes väri oli oikea.

Paistettua halloumia

Nektariinin lohkot kypsennettiin sen jälkeen pannulla teelusikallisessa voita. Koska mektariinit eivät olleet tuoreina superkypsiä, lohkojen päälle valutetiin lopuksi voikukkasiirappia makeutta tuomaan. Siinä voi halutessaan olla hövelimpikin.

Nektariinin lohkot pannulla

Tammenlehväsalaattia pirskoteltuna öljyllä ja balsamicolla vihreäksi alustaksi. Hieman jäähtyneet juustot ja hedelmät päälle. Paahdetut pinjansiemenet kuuluvat tähän salattiin, nyt ne jåtettiin sämpylöiden pähkinöiden vuoksi pois.

Haloumi-nektariinisalaattia

 

Kategoria(t): Arkiruuat, Leivonta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.