Wasabikastiketta ja lohta salaattipedillä

Lohta pedilläKesällä hyvän ystävän kanssa Raflassa tuli nautittua Se herkullinen lohisalaatti. Samana päivänä löytyi muuten yksi rakas kolttukin kesäpäivää juhlistamaan ♥.

Aamulehden ruokatoimittaja oli testannut Safkaa-kirjasta samaisen ravintolan listalta pari reseptiä.  Kommenttien rohkaisemana Kotopuolessa päätettiin testata samaisen salaatin ohje. Makuja löytyi ja rousketta. Samalla opittiin lopultakin kypsentämään lohta.

Epätyypillisesti noudatettiin ohjetta melko tarkasti. Viherpetinä tosin toimi pelkästään tuhti nippu tammenlehtisalaattia.

ohje

Salaatin lehtien päälle pirskoteltiin riisiviinietikkaa, ei kylläkään puolta desiä!? Suolat ja pippurit rips-rops. Kurkut, porkkanat, inkiväärilastut, avokadoviipaleet ja pannulla paahdetut kurpitsansiemenet aseteltiin esille.

kasvikset1,5 ruokalusikallista kastiketta päälle. Kastikkeesta tehtiin vaan kolmannes-annos ja wasabia laitettiin huomattavasti vähemmän kuin puoli tuubia! Siitäkö johtunee, että kastike ei saonnut alkuperäisen lailla vaan lurahteli lehtien välistä lautaselle.

öljyä ja wasabiakastikkeen ohjekastike sekoitettuna

Kirjolohi paahdettiin savuavan kuumalla pannulla, johon oli ripoteltu suolaa. Tässä merisuolarakeet osoittautuivat liian isoiksi, sillä lautasella piti sitten kaivella yks sun toinenkin hippu pois. Mutta sentin paksuisen palan kypsennys minuutti per puoli jätti kalan ihanan mehukkaaksi. Tästä lähtien lohi kypsennetään Kotopuolessa just näin.

lohta suolapaahdoolla

Riisiviinietikka ja sushi-inkivääri olivat yllättävimmät ainesosat. Koska niitä tuntuu olevan kaapissa aina, eiköhän tätä salaattia tehdä jonkinlaisena versiona vielä toistekin. Tuohan se hyviä muistojakin mieleen.

Lohta pedilläKalaläjän alla salaattiannos jopa muistutti alkuperäistä annosta aika lailla.  Rohkaisevaa.

valmis salaatti

 

 

Kategoria(t): Herkkuhetket Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.