Jauheliharisoton paluu

jauheliharisottoaYläasteen kotitaloustunneista eksoottisimmaksi kokkailuksi on jäänyt mieleen  jauheliharisotto. Aika kauashan siinä ollaan tultu nykykäsityksen mukaisesta hyvästä risotosta valkoviineineen ja kampasimpukoineen. Mutta arkiruokana se kyllä toimii tälläkin vuosituhannella. Uppoaahan siihen kasviksiakin. 

Sen verran haluttiin olla erikoisia, että aloitettiin itämaisilla mausteilla – tälläkin kertaa tosin liian nuukasti.

mausteet pannullaJeeraa ja inkivääriä ja paprikajauhetta tupsautettiin kuumennettuun öljyyn ja sekaan lisätiin sipulikuutiot ja pilkottua kukkakaalia.

kukkakaalia  ja sipuliaJauheliha ruskistettiin sen jälkeen samalla pannulla. 1,5 desiä risottoriisiä pannulle ja vettä muutama vesi mukaan. 20 minuutin jälkeen neste alkoi olla imeytynyt. Mausteeksi hieman suolaa ja garam masalaa. Sunnuntailta jääneet napakat lanttukuutiot ja herneet lisättiin lopuksi kuumenemaan.

lanttua ja herneitä

Piimälasillinen muuttui lassi-juomaksi, kun tyrnimehupullon pohjat sekoitettiin piimäpurkkiin. Toki makea lassi vaikka mangososeella on eri herkullista.

jauheliharisottoa ja tyrni-lassi

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.