Hernekeitto tuoreista herneistä

Netistä löytyi muutamakin ohje kylmään hernekeittoon. Niistä päättelemällä tehtiin Kotopuolessa yksinkertaisin keitto. Omalle väelle keitto olisi tarjottu pelkästään soseutettuna, nyt keitto siivilöitiin sileäksi. Keiton väri oli huikean hyvä ja maku ihanan kesäinen. 

Kevätsipulin valkoista ja vihreää osaa suikaloitiin ja freesattiin hetki öljyssä. Touch of Taste -kasvisliemikuutio ja noin 4 desiä kiehuvaa vettä lisättiin kattilaan. Herneet kipattiin mukaan. Keiton annettiin kiehua vain hetken verran, jotta herneiden väri säilyi alkuperäisenä. Sauvasekoittimella keitosta tuli vielä melko karkeaa, joten keitto paineltiin kauhalla siivilän läpi. Arkiversiossa herneitä voinee keittää hieman pidempään, jolloin ne soseutuvat helpommin.

Keitto maustettiin wasabilla. Varovaisuus kostautui keiton jäähdyttyä, toisaalta sen tulikin olla vain vivahde. Keitto jäähdytettiin ensin ikkunalaudalla ja sen jälkeen pakastimessa, jotta se oli oikeasti kylmää eikä jäähtynyttä.

Kaunis alkupala piknikille, kuljetukseenkin valittiin sievä astia.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Hernekeitto tuoreista herneistä

  1. Päivitysilmoitus: Kylmää hernekeittoa ja kuohuviiniroiskeita | Kotopuolessa

Kommentointi on suljettu.