Juhlavampi juuressosekeitto

Pääsiäislounaaksi keitettiin kattilallinen peruna-palsternakka-porkkana -sosekeittoa. Mausteina oli vain sipulia, hieman chiliä, pippuria ja suolaa. Tarkoitus oli antaa juuresten maistua itseltään. Puolet keitosta viriteltiin juhlavammaksi. Pöytäkin katettiin herkillä väreillä.

Voissa pyöräytetyt kanttarellit ja pienet sipulikuutiot maustettiin suolalla ja pippurilla.

Valmista sosekeittoa kohennettiin kermalurauksella ja teelusikallisella espanjalaista timjamihunajaa.Keitto annosteltiin lautaselle ja koristeltiin lisukkein. Kuumennettua rasvatonta maitoa vaahdotettiin ja nostettiin lusikalla keiton pinnalle. Saksittua valkosipulin versoa ja pippuria myllystä koristeeksi.

Kattauksessa oli ruokailijoille saaristolaisleivän viipaleita ja voipalloja.

Keiton päälle nautittiin hedelmiä sitruunamehulla ja sokerilla maustetun rahkan & kermavaahdon kera, päällä paahdettuja mantelilastuja.

Kattauksessa väreinä toistuivat lehmuksen vihreys ja tumma puu sekä lumen valkeus.

Kategoria(t): Herkkuhetket, Kattaus Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.