Broilervartaat ja satay-kastike

Maapähkinäpurkista vajuutettiin puolet purkin kyljessä olleen reseptin mukaiseen satay-kastikeeseen. Lisänä syötiin broilervartaita ja jasmin-riisiä.

Puolikkaalla ohjeella kun mentiin, niin puolikas sipuli ja yksi valkosipulinkynsi kuullotettiin kuutioituna öljyssä. Niiden joukkoon sekoitettiin 175 g maapähkinälevitettä (sokeroitua), puolisen desiä sokeria, 1,5 rkl soijakastiketta ja useampi desi vettä sitä mukaa, kun kastike saostui.

Ohuet broilerfileet puolitettiin pituussuunnassa, pujotettiin puiseen grillitikkuun ja marinoitiin limen mehussa ja chilissä puolisen tuntia. Fileet oli valmiiksi suolattuja. Vartaat paistettiin pannulla kahdelta kantilta ja siirrettiin uuniin kypsymään. Liian pitkä kypsytys tekee vartaista helposti kuivia, kannattaa varoa.

Esteettistä kuvaa tästä annoksesta ei tullut otettua. Jos pitää maapähkinän mausta, voi tällaistakin ruokaa silloin tällöin syödä.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Broilervartaat ja satay-kastike

  1. Säihky sanoo:

    Nam! Kuulostaa hyvältä! Mä olen myös tehnyt viime kuukausina parikin satay-kokeilua, mutta en ole vielä löytänyt täydellistä. Tämän innoittamana kokeilut jatkuvat! Hyvää pääsiäistä sinne!

Kommentointi on suljettu.