Raikkaita jälkiruokia kinuskikastikkeesta

Purkillinen kinuskikastiketta riittää kahteenkin eri jälkiruokaan. Helppoja herkkuja molemmat. Ite-meininkiä saa tekemällä kinuskikastikkeen itse, mutta hyvältä maistui valmiskastikekin.

Jäiset karpalot saivat ylleen mikrossa lämmitettyä kinuskikastiketta. Muistan ystäväni ehdottaneen, että annos muodostuisi kupillisesta kuumaa kinuskia ja muutamasta karpalosta koristeena. Tällä kertaa mentiin kuitenkin perinteisellä ohjeella. Nautitaan heti.

Toista jälkiruokaa on tehty Kotopuolessa jo vuosia. Maustamatonta jogurttia ja kinuskikastiketta sekä vaahterasiirappia valutetaan kerroksittain juomalasiin. Nyt maustamattoman A-jogurtin jämiin sekoitettiin rasvaisempaa turkkilaista jogurttia. Mantelirouhe korvattiin mantelilastuilla ja rusinoilla.

Järjestys oli tämä: kinuskikastiketta, jogurttia, vaahterasiirappia, rusinoita & mantelilastuja, jogurttia, kinuskikastiketta, rusinoita & mantelilastuja. Annokset nostetaan pakastimeen. Puolessa tunnissa tai tunnin kuluttua jogurtti on hieman kohmettunutta. Mikäli annos joutuu olemaan pakastimessa pidempään, se kannattaa nostaa sulamaan ennen tarjoilua. Sinänsä makuun ei vaikuta, onko jogurtti ehtinyt jäätyä tai sulaa. Pääasia on, että se on läpeensä kylmää sillä jääkaappikylmänä tämä jälkiruoka ei toimi.

 

Kategoria(t): Herkkuhetket Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.