Lohta ja uunijuureksia sunnuntailounaalla

Oli vaikea päättää, miten lohen valmistaisi sunnuntailounaaksi. Pestoa ja pinjansiemeniä, kuten Mitä tänään syötäisiin -ohjelmassa? Sinihomejuustokuorrutuksella? Kun lohi on itsessään niin maukasta, ei tehnyt mieli peittää sitä jollakin muulla maulla.

Koska jääkaapissa oli poikkeuksellisesti useampi sitruuna, sai lohi pintaansa suolahiutaleiden ja pippurihippujen lisäksi sitruunan mehua ja yhden kokonaisen sitruunan viipaloituna. Lopputuloksessa maku ei ollut ainakaan liian voimakas, ilmeisesti koska marinointiaika oli niin lyhyt.

Pienet perunat, palsternakka ja kaksi punajuurta kuorittiin. Perunat puolitettiin ja palsternakka sekä punajuuri lohkottiin. Oliiviöljy, suolahiutaleet ja pippuria pintaan, punajuurille myös hieman balsamicoa. Juurekset uunipellille ja kypsennys uunissa. Etenkin perunat paahtuivat herkullisiksi.

Appelsiini-fenkoli-salaatin lisäksi tarjottiin kermaviilikastiketta ja salanova-salaatin lehtiä. Sunnuntain kunniaksi katettiin nätimmät vesilasit ja kangasservetit.

 

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Lohta ja uunijuureksia sunnuntailounaalla

  1. Päivitysilmoitus: Appelsiini-fenkoli -salaatti | Kotopuolessa

Kommentointi on suljettu.