Lihapiirakka

Lihapiirakka maistuu parhaalta juuri paistettuna. Mutta ”reunoja voi käydä oikomassa” illan mittaan. Siitä syystä se sopii lauantairuuaksi. Uunissa paistui samalla lämmöllä pari hiivaleipää ja jälkiruuaksi Nigellan suklainen leipävanukas.

Taikinakuoreksi vaivattiin pieni hiivaleipätaikina, jossa osa vehnäjauhoista korvattiin ruisjauhoilla. Tämä lihapiirakka ei siis ole mitään rasvaista roskaruokaa.

Jauheliha ja sipulit ruskistettiin ja desi puuroriisiä keitettiin kypsäksi. Perinteisessä lihapiirakassa tulee maistua sipuli ja pippuri. Valkosipuli, paprikajauhe, persilja ja porkkanaraaste tekivät piirakasta kuitenkin mehevän makuisen. Kaikki ainekset sekoitetaan täytteeksi. Kananmuna pitäisi täytteen kasassa piirakkaa annosteltaessa, mutta se jätettiin tällä kertaa pois.

Hieman kohonnut taikina kaulittiin kahdeksi levyksi ja täyte levitettiin väliin. Kansi kiinnitettiin ja koko komeus voideltiin kananmunalla. Haarukalla pisteltiin kanteen reikiä. Piirakka sai kohota puolisen tuntia. Sitten 175 asteessa 40 minuuttia ja piirakka leivinliinan alle pehmenemään ja vetäytymään.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Lihapiirakka

  1. kikka sanoo:

    Ihanan herkullinen ja mehevä kuva lihapiirakasta. Taidan kopioida ohjeen seuraavaa
    saunailtaa varten… meillä kyllä saunotaan melkein joka ilta. Nyt tuli nälkä ja vuorossa
    klassinen uunimakkara iltapala kunhan kerkiämme syömään.

  2. kikka sanoo:

    Heippa, löysin sinun hyvän henskeliessu vinkin. Minä joka olen vasta aikuisena (muutama vuosi sitten) alkanut käyttämään essua ja ongelmana on essun pesu sekä silittäminen. Kuten kaikki tietää meillä ei pyyheliinoja silitetä joten siirryn tästä lähtien henskeliessun käyttäjäksi… jes jes . Mistähän saa henskeleitä?

  3. Ginger sanoo:

    Joko löysit henkselit? Ne tulisi olla käytöstä poistetut, ettei tule sanomista :)

Kommentointi on suljettu.