Helpot nyytit voitaikinasta

Voitaikinalevyjä voisi olla aina hätävarana pakastimessa. Joulutorttuja tuli viime jouluksi leivottua ennätyksellisen vähän, joten tämä taikina olikin jo syytä käyttää pois. Myös glögittelyyn varatut rusinat ja mantelilastut hyödynnettiin. 

Taikinalevyjen sulatuksen jälkeen ne puolitettiin. Taikinaneliölle laitettiin teelusikallinen appelsiinimarmeladia sekä muutama rusina ja mantelilastu. Reunat voideltiin kananmunalla. Neliö taitettiin kolmioksi ja paineltiin sormilla kiinni tiiviiksi. Se voitelee päältäkin päin, ken muistaa. Uunissa puolet kolmioista kohosivat pulleiksi pyramideiksi, sauman pysyessä silti kiinni.

Loput neljä taikinaneliötä saivat täytteekseen viipaleen vuohenjuustoa. Neliön kaksi kulmaa painaistiin vuohenjuustoon kiinni ja nyytti voideltiin kananmunalla. Paistettujen nyyttien päälle valutettiin tällä kertaa timjamihunajaa. Tavallisen hunajan kanssa voi olla hövelimpikin. Vuohenjuusto kun nauttii makeasta kumppanista.

Kategoria(t): Leivonta Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.