Täytetty kurpitsa

Keltainen kurpitsa on odottanut kärsivällisesti vuoroaan. Tänä viikonloppuna se sai pääosan. Sivurooleihin pestattiin luottotekijät jauheliha ja vuohenjuusto.

 

Kurpitsa halkaistiin ja koverrettiin jäätelökauhalla niin tyhjäksi kuin käsivoimat riitti. Kurpitsakupeille ripaus öljyä, suolaa ja kuivattua chiliä ja uuniin kypsymään. Vajaa tunti 175 asteessa, jolloin haarukka upposi kuppien seinämään, noin sentin-puolentoista paksuiseen kerrokseen.

 

Ruskistettu sipuli, jauheliha ja valkosipuli kypsennettiin kurpitsalastujen kanssa kypsäksi. Puoli pakettia vuohenjuustoa sulateltiin joukkoon ja täyte maustettiin suolalla & pippurilla. Kurpitsan makeus ei yksistään riittänyt tukemaan suolaisuutta, joten tässä vaiheessa olisi kannattanut lisätä ruokalusikallinen hunajaa.

Täytettä lusikoitiin kuoriin (täytettä jäi yli 1/3 osa) ja päälle kaksi viipaletta vuohenjuustoa. Viimeistely 200 asteessa sen verran, että juusto suli ja sai väriä. Tuhtia syötävää aurinkoiseen syyspäivään.

 

 

 


Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Täytetty kurpitsa

  1. Säihky sanoo:

    Ooh, ihanan näköistä! Melkein jo tunnen tuoksunkin tänne asti. :)
    Ja tosi kaunis muuten tuo uusi yläreunan kuvakin. Onko otettu siellä, missä arvelen sen olevan otettu?

  2. Ale sanoo:

    Elokuinen kuva on kotopuolesta :-)

Kommentointi on suljettu.