Ruohonleikkaajan pasta

Kotopuolessa pestoillaan harvoin. Kaupan pestopurkit ovat jääneet käyttämättä ja homehtuvat aina. Aurinkokuivatuista tomaateista tehty teollinen pesto toimiikin jo paremmin. Mangoldin lehdistä, sitruunaöljystä, kurpitsan siemenistä ja parmesanista sekä suolasta ja mustapippurista pyöräytettiin Kotopuolen monitoimikoneella tuoretta pestoa. Itse tehtynä pesto onkin sitten ihan eri juttu.

Ruusupavun palot paloiteltuna ja isoimmat pavut ilman palkoja keitettiin ensin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä – hampaissa vinkuvat pavut kun aiheuttavat kylmiä väreitä. Sen jälkeen kokojyväspagetti keitettiin kypsäksi ja vesi kaadettiin pois. Pavut sekä kuutioitu tomaatti lisättiin pastan sekaan ja kuumennettiin. Suolaa ja mustapippuria sekä 2 rkl pestoa sekoitettiin pastan joukkoon. Annoksen päälle raastettiin parmesania ja pestoa oli lisättävissä ruokailijan maun mukaan.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.